Hvad må du på Facebook?
Hvad må du på Facebook?
15. august 2019

Skriv kun opdateringer på sociale medier, som chefen kan tåle at høre

Skriv ikke noget i din gruppe for dine kolleger, som du ikke ville hænge op på jeres opslagstavle eller sige åbent på et klubmøde på din arbejdsplads.

- Vi ser eksempler på, at medlemmer kommer alvorligt i klemme på grund af indlæg eller opdateringer på de sociale medier. Derfor vil jeg opfordre til, at du tænker dig godt om, når du er på de sociale medier, siger faglig sekretær Ulla Thygesen.

- Vi har medlemmer, der har lavet opdateringer i en lukket facebookgruppe. Efterfølgende har en i gruppen taget et screendump og sendt det til chefen. Det er tarveligt at være så illoyal, men det er den, der har lavet opdateringen, som kommer i klemme.  

- Vi har et meget godt råd i branchen: Tænk, tast, tal. Det er ærgerligt, at vi lever i et samfund, hvor man hele tiden skal tænke over, hvad man gør. Men det kan desværre få meget store konsekvenser, hvis chefen får noget at vide fra et lukket forum, understreger Ulla Thygesen.  4 gode råd, når du er på de sociale medier

  1. Alt kan tolkes. Skriv ikke den mindste negative antydning af din chef, kollega, kunder, borgere eller arbejdsplads nogen steder på de sociale medier. 
  2. Skriv aldrig noget, der ikke tåler dagens lys. Selv en besked til en indbakke eller i en lukket gruppe, kan du ikke være sikker på, at der ikke bliver printet eller taget et screendump og sendt videre. 
  3. Tillidsvalget har forpligtelser. Er du tillidsvalgt, har du et skærpet ansvar for loyalitet overfor arbejdsgiver, da du jo også får oplysninger fra arbejdsgiveren, som du skal kunne håndtere nøgternt. 
  4. Firmaets politikker. Vil du bruge Facebook i det faglige arbejde, skal du sikre dig, at arbejdspladsens politik tillader brug af internet og Facebook i arbejdstiden.

Vigtige nyheder

Værdifuldt samarbejde om regler for ansatte i vagt- og værditransportselskab

Vagtselskabet Nokas har underskrevet en europæisk samarbejdsaftale med de nordiske fagforbund for at ensrette og forbedre forholdene for de ansatte...

Læs mere her