Overvågning

Størstedelen af alt overvågningsarbejde foregår på vagt- og kontrolcentraler.Den største psykiske påvirkning disse steder er oftest, et alt for stort arbejdspres, utidssvarende arbejdsstationer med mere.

Skærmregulativ.

Lovgivningen om skærmregulativet kan være med til at gøre arbejdspladsen og arbejdssituationen bedre. I skærmregulativet står der blandt andet: ”Ved en del skærmarbejde, kan der arbejdes 1-2 timer uden ophold. Andre former for skærmarbejde kan være så intensivt, at der er behov for hyppigere afbrydelser i form af variationer og pauser”Det er altså intensiteten af arbejdet, der afgør hvor ofte du skal være skærmfri. Får du nogle af de symptomer der nævnes i regulativet, er en mulighed at du for eksempel har siddet i samme stilling, alt for længe. Husk også at du har krav på skærmbriller betalt af din arbejdsgiver.

 

Moderne skærmteknologi.

Der er heldigvis sket en positiv udvikling fra de gamle billedrør, der ofte stod og hylede, til moderne skærmteknologi. VSL anbefaler LED monitorer med lav strålevarme, specielt bygget til overvågning. I dag kan lysstyrken på de fleste skærme sænkes om natten, hvor det er sundest at undgå for meget lys.

Branchevejledning om overvågningsarbejde.

Selvom branchevejledningen om overvågningsarbejde har nogle år på bagen, så har problemerne ved overvågnings og skærmarbejde ikke ændret sig meget. Her får du informationer om farer ved overvågningsarbejdet, samt gode råd til, hvordan arbejdet bedst tilrettelægges

Punkt til arbejdspladsvurderingen/APV.

Sæt arbejdstempoet på som fast fokuspunkt hver gang, I skal lave arbejdspladsvurdering/APV. 

Vigtige nyheder

Et for kort opsigelsesvarsel kan give problemer

Har du helt styr på, hvor langt opsigelsesvarsel du skal have, hvis din arbejdsgiver siger dig op? Og ved du, at din arbejdsgivers begrundelse for...

Læs mere her