Vagtplaner

Vagtplaner er det redskab der er vigtigst for dig, i dit arbejdsliv og i dit privatliv. Hvis du ikke kender dine vagtplaner, så ved du jo heller ikke hvornår du har fri.

Hvordan vagtplanerne laves i de enkelte firmaer og hvem der laver dem, er meget forskelligt.

I de firmaer hvor der er en tillidsrepræsentant, vil det være nærliggende at det er tillidsrepræsentanten der med til at vagtplanlægge. I andre firmaer sker det ikke.

VSL´s oplevelse er, at vagtplaner der laves i en samarbejde enten med medarbejderne eller med tillidsrepræsentanten, er de vagtplaner der sjældent giver problemer.

Du skal være opmærksom på om hviletidsreglerne overholdes på din vagtplan.

Du skal også være opmærksom på at du ikke må arbejde mere end 48 timer om ugen se §4.

Det er vigtigt at der i firmaet er klare retningslinjer for hvordan du for eksempel bytter vagter med en kollega. Husk at informere den der har med vagtplanlægningen af gøre, at du har byttet vagten. 

Et eksempel på hvordan regler for vagtudsættelse kan se ud, er i  brancheoverenskomsten for vagtselskaber står der i § 11:

Vagtplanen skal være ført mindst 8 dage frem

Med andre ord:

Ligegyldigt hvornår på ugen du tjekker din vagtplan, så skal du altid kunne kigge 8 dage frem i tiden.

I brancheoverenskomsten for vagtselskaber, står der videre i § 11:

Ved udsættelse skal der som ordinære fridage altid sættes 4 x 2 dage, 30 dage frem.

Med andre ord:

Som vægtere arbejder du året rundt og døgnet rundt.  Dine weekender ligger oftest ikke hver lørdag/søndag. Men du har krav på, altid at kende dine weekender (som sagtens kan være for eksempel onsdag/torsdag) 30 dage frem i tiden.

Vigtige nyheder

CNS skal betale stort beløb til vagter og VSL

Kan man gang på gang lukke virksomheder og åbne nye med de samme kunder og medarbejdere, og på den måde slippe for at betale det, virksomheden...

Læs mere her