Lidt historik

Vægterfaget har været kendt siden 1300 tallet i Danmark og frem til 1863 var det vægterne der udførte ordenshåndhævelse. Herefter overgik det til Politiet.

Vagtfunktionærernes fagforening startede i 1903 i København og blev senere landsdækkende. Frem til 2001 var der 7 afdelinger af Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes fagforening. De lokale fagforeninger har fra 2001 og frem til i dag stille og roligt lagt afdelingerne sammen, for at få den bedste bemanding på kontoerne i Århus og København. Sammenlægningerne har også frigivet ressourser, så VSL kan matche Arbejdsgiverforeninger og de multinationale selskaber, der er i Vagt- og Sikkerhedsbranchen i dag.

Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes fagforening er i daglige tale kendt under navnet VSL og er en del af Serviceforbundets 11 Landssammenslutninger. VSL er landsdækkende og er den eneste fagforening i Danmark der har retten til at organiser medarbejderne i vagtbranchen.

VSL har retten til alle overenskomsterne i Vagt- og Sikkerhedsbranchen og er os der tegner vagt- og sikkerhedsbranchen sammen med arbejdsgiverne og deres arbejdsgiverforening.

VSL har været en del af den europæiske Sociale Dialog siden 1992 og deltager med organisering på internationalt plan i samarbejde med vores internationale organisationer.

 

 

Vigtige nyheder

CNS skal betale stort beløb til vagter og VSL

Kan man gang på gang lukke virksomheder og åbne nye med de samme kunder og medarbejdere, og på den måde slippe for at betale det, virksomheden...

Læs mere her