Lidt historik

Vægterfaget har været kendt siden 1300 tallet i Danmark og frem til 1863 var det vægterne der udførte ordenshåndhævelse. Herefter overgik det til Politiet.

Vagtfunktionærernes fagforening startede i 1903 i København og blev senere landsdækkende. Frem til 2001 var der 7 afdelinger af Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes fagforening. De lokale fagforeninger har fra 2001 og frem til i dag stille og roligt lagt afdelingerne sammen, for at få den bedste bemanding på kontoerne i Århus og København. Sammenlægningerne har også frigivet ressourser, så VSL kan matche Arbejdsgiverforeninger og de multinationale selskaber, der er i Vagt- og Sikkerhedsbranchen i dag.

Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes fagforening er i daglige tale kendt under navnet VSL og er en del af Serviceforbundets 11 Landssammenslutninger. VSL er landsdækkende og er den eneste fagforening i Danmark der har retten til at organiser medarbejderne i vagtbranchen.

VSL har retten til alle overenskomsterne i Vagt- og Sikkerhedsbranchen og er os der tegner vagt- og sikkerhedsbranchen sammen med arbejdsgiverne og deres arbejdsgiverforening.

VSL har været en del af den europæiske Sociale Dialog siden 1992 og deltager med organisering på internationalt plan i samarbejde med vores internationale organisationer.

 

 

Vigtige nyheder

Arbejdsskadede venter i årevis på erstatning

Sagsbyrden i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) vokser. Inden for få år er ventetiden for vurdering af sager om tabt erhvervsevne øget med...

Læs mere her