Sladrer du om din kollega til chefen?
Er det i orden at tage et billede af en kollega, der er faldet i søvn på vagten, og sende det til chefen?
Foto: Shutterstock
11. juli 2019

Tal med din kollega i stedet for at stikke ham

Er det i orden at tage et billede af en kollega, der er faldet i søvn på vagten, og sende det til chefen? Faglig sekretær Ulla Thygesen mener, det er en tarvelig adfærd. Hun understreger, at det kan få meget alvorlige følger for den, du ”stikker”.

I VSL oplever vi desværre flere og flere sager, hvor vi sidder til møde med ledelsen og kæmper for, at medlemmet enten kan beholde jobbet eller blive fyret i stedet for at blive bortvist. I nogle af sagerne har en kollega sladret til chefen, siger faglig sekretær Ulla Thygesen.

- Vi har for nylig haft en sag, hvor en kollega tog et foto med mobilen af sin sovende kollega og sendte til chefen. Og vi ser flere af den type sager, hvor kolleger har gjort chefen opmærksom på en kollegas fejl.

- Det er grundlæggende ikke i orden at falde i søvn på sin vagt eller lave andre overtrædelser af reglerne. Men skal jo passe sit arbejde. Men når sådan et foto sendes til chefen, udløser det en meget alvorlig sag, der kan få fatale konsekvenser for kollegaen, og det bør man tænke på, inden man trykker på send-knappen på mobilen.

Væk din kollega
Ulla Thygesen peger på, at den digitale verden indbyder til hurtige handlinger. Hun mener, at vi som kolleger skal drage omsorg for hinanden.

- Væk din kollega, før du gør noget andet. Tal med kollegaen om det og gå eventuelt til jeres arbejdsmiljø- eller tillidsrepræsentant. Det er menneskeligt at begå fejl, og man bør have mulighed for at rette op på fejlen, inden den får fatale følger.

- Jeg ser en tendens til, at man belønner en stikkerkultur. Og hvis man hopper med på det, går man ledelsens ærinde, mener jeg. Så hold fingeren fra udløseren og send-knappen og løs problemet på en anden og bedre måde.  


Vigtige nyheder

Et for kort opsigelsesvarsel kan give problemer

Har du helt styr på, hvor langt opsigelsesvarsel du skal have, hvis din arbejdsgiver siger dig op? Og ved du, at din arbejdsgivers begrundelse for...

Læs mere her