Optag samtalen
Hvis chefen indkalder til møde på grund af advarsel eller fyring, så optag samtalen.
Foto: Shutterstock
17. december 2019

Fyring eller advarsel: Optag samtalen med chefen

En optagelse kan være vigtig dokumentation, hvis der skal køre en sag.

I vores nyhedsbrev har vi tidligere skrevet om, hvordan Højesteret har sagt god for, at man må lave hemmelige optagelser uden chefens viden.

Læs artiklen her

Faglig sekretær Ulla Thygesen i VSL opfordrer medlemmerne til at optage samtaler:

”Vi oplever af og til, at der bliver lovet noget ved en opsigelse, som arbejdsgiverne efterfølgende ”glemmer”. Det kan være svært at dokumentere bagefter, fordi det bliver ord mod ord”, forklarer Ulla Thygesen.

”Derfor opfordrer jeg vores medlemmer til altid at optage samtaler, når det handler om opsigelse, advarsler og lignende. Optagelsen behøver ikke at være hemmelig. Det er op til medlemmet at vurdere i den konkrete sag.”

For Ulla Thygesen handler det ikke kun om at have beviser ved en faglig sag.
”Ved svære samtaler kan man tit føle sig overrumplet og lidt rundt på gulvet efter samtalen, og så kan det være nyttigt at høre samtalen igen,” siger Ulla Thygesen.

”Hvad var det egentligt der blev sagt? Hvad var begrundelserne? Hvad blev der lovet. Derfor er det også vigtigt, at man ikke taler i munden på hinanden, da det ellers kan være svært at høre og forstå bagefter.”


Vigtige nyheder

Et for kort opsigelsesvarsel kan give problemer

Har du helt styr på, hvor langt opsigelsesvarsel du skal have, hvis din arbejdsgiver siger dig op? Og ved du, at din arbejdsgivers begrundelse for...

Læs mere her