Nokas
Formanden for VSL, Peter Jørgensen, og forbundssekretæren for Norsk Arbejdsmandsforbund skriver under på den europæiske samarbejdsaftale, mens repræsentanter for Nokas ser til.
Foto: VSL
22. januar 2020

Værdifuldt samarbejde om regler for ansatte i vagt- og værditransportselskab

Vagtselskabet Nokas har underskrevet en europæisk samarbejdsaftale med de nordiske fagforbund for at ensrette og forbedre forholdene for de ansatte uanset hvor i verden, de arbejder. Nokas arbejder primært med vagt og værditransport.

Der er nogle få store selskaber, som arbejder med værdihåndtering. Et af dem er Nokas. 29. oktober underskrev Nokas’ ledelse og repræsentanter for de 4 nordiske fagforbund den første aftale om et europæisk samarbejdsudvalg (EWC) for et nordisk vagtselskab.

De 4 nordiske fagforbund er Norsk Arbejdsmandsforbund (NAF), Svensk Transportarbejderforbund, PAM (Finland) og Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning.

- Når aftalen er interessant, er det først og fremmest, fordi den sikrer, at medarbejderne bliver hørt, og at firmaets politikker bliver fulgt og ensrettet i de lande, hvor virksomheden har forretning, siger næstformand i Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning (VSL), Robert E. Andersen.

Få store selskaber

Vagtselskabet Loomis, som også håndterer værditransport, har allerede en samarbejdsaftale. Loomis arbejder i hele Europa.

Nokas er i vækst. I 2019 købte firmaet et vagtområde i Sverige med 7.000 ansatte.

Nokas koncernen har omkring 14.300 medarbejdere.

Nokas har cirka 4.000 medarbejdere ansat i Norge, 3.200 medarbejdere i Finland (hvor firmaet hedder Avarn Security), cirka 7.100 medarbejdere i Sverige og cirka 100 i Danmark.

EWC står for European Work Counsil.