OK21 overenskomstforhandling
Skriv til os og få indflydelse på din overenskomst.
Foto: Shutterstock
17. juli 2020

Sådan får du indflydelse på overenskomsten

Næste år forhandles din overenskomst, men inden da er der forberedende møder, hvor kravene fra begge sider ridses op. Du kan være med til at påvirke, hvilke krav vi som din fagforening skal tage med i forhandlingerne.

Overenskomsten er vores vigtigste redskab, hvis du og din arbejdsgiver bliver i tvivl om, hvilke regler der gælder i dit ansættelsesforhold. Den er også med til at styrke dine rettigheder i dit job og sikrer derfor, at din arbejdsgiver ikke bare kan gøre, som han vil.

Derfor er overenskomstforhandlingerne en stor del af det arbejde, vi laver i fagforeningen.

Din overenskomst skal forhandles endelig på plads i foråret 2021, og vi er allerede nu i gang med at forberede de krav, som I gerne vil have, at vi skal diskutere med arbejdsgiverne.

Deadline på krav
På det offentlige område har vi 3 forhandlingsområder, og der er forskellige deadlines for, hvornår kravene skal være klar.

Kravene for ansatte på CO10’s forhandlingsområde, som blandt andet dækker telegrafister indenfor staten, skal være klar senest den 26. august 2020.

Kravene for ansatte på forhandlingsområdet under Offentligt Ansattes Organisation – OAO, som er alle øvrige statsansatte, skal være klar senest den 9. september 2020, og

kravene for ansatte på det kommunale område, som blandt andet dækker kommunale stillinger i lufthavne og på museer, skal være klar senest den 26. oktober 2020.

Hvordan får du indflydelse?
Hvis du har en god idé til, hvad vi skal bringe videre i forhandlingerne, eller der er ting i overenskomsten, som du gerne vil have styrket, så kan du være med til at påvirke, hvilke krav vi tager med.

Du kan enten snakke med din tillidsrepræsentant, hvis du har en TR på din arbejdsplads, eller du kan skrive direkte til os.

Faglig sekretær i VSL Conni Lorentsen står for forhandlingerne på det offentlige område og tager med glæde imod input, som hun bringer videre både i de møder, hun senere på året har med tillidsrepræsentanterne, og også videre i forhandlingerne.

Så hvis du har input til din overenskomst, så send en mail direkte til Conni – clo@forbundet.dk

Efter sommerferien vil Conni samle alle input sammen og gå videre med alle gode idéer.

Vigtige nyheder

Ved du, hvad du skal gøre, hvis der sker en arbejdsulykke?

Du er på vagt, og pludselig sker der en ulykke. Det er vigtigt for det videre sagsforløb at registrere ulykken korrekt. En ny kampagne viser hvordan.

Læs mere her