Lufthavnene i Aalborg, Billund og København har varslet afskedigelser.
Lufthavnene i Aalborg, Billund og København har varslet afskedigelser. Foto: Shutterstock
25. august 2020

Corona: Koster mere end 1.000 job i lufthavne

Afskedigelser i CPH, Billund og Aalborg lufthavne koster job i hele landet.

Senest har Aalborg Lufthavn varslet afskedigelser af omkring 110 ansatte – svarende til 75 fuldtidsstillinger (årsværk).

Billund Lufthavn har meldt ud, at de afskediger mindst 300 ud af i alt 1.100 ansatte. 

Københavns Lufthavn CPH har oplyst, at 650 fuldtidsstillinger ud af cirka 2.600 vil blive nedlagt som følge af corona-krisen.

Det betyder, at alene Danmarks tre største lufthavne i løbet af de seneste måneder har iværksat massefyringer på grund af den faldende flytrafik i forbindelse med COVID-19.

Samlet betyder det, at omkring 1.000 årsværk vil være forsvundet i Københavns Lufthavn CPD, Billund Lufthavn og Aalborg Lufthavn.

Da flere er deltidsansatte, vil afskedigelserne ramme mere end 1.000 ansatte. 

”Lønkompensationspakkerne udløber den 29. august, og derfor ser vi lige nu så mange afskedigelser,” forklarer Ulla Thygesen faglig sekretær fra VSL. ”Vi har presset på politisk for, at pakkerne kunne blive forlænget for lufthavnene, men det har desværre ikke været muligt.” 

Flere lufthavne har mindsket antallet af afskedigelser ved at tilbyde de ansatte uddannelse. Alene i Billund lufthavn har uddannelse forhindret 7 afskedigelser i Security. 

Vigtige nyheder

Ved du, hvad du skal gøre, hvis der sker en arbejdsulykke?

Du er på vagt, og pludselig sker der en ulykke. Det er vigtigt for det videre sagsforløb at registrere ulykken korrekt. En ny kampagne viser hvordan.

Læs mere her