Der er gode jobmuligheder i fiberbranchen.
Foto: Shutterstock
16. september 2020

3 nye kursustilbud til opsagte: Certified Fiber Optic Technician

Der er gode jobmuligheder i fiberbranchen.

CFOT- FOA Certified Fiber Optic Technician

5 dags kursus med klargøring af kabler, fiber, splidsning, montering af konnekter, og til sidst grundlæggende test af installationen. Der arbejdes med dæmpningsmåler og fusionssplidsninger, og man slutter med en køreklar fiberinstallation. Kurset sluttes af med en FOA godkendt certificering CFOT.

Kurset er et grundlæggende opstartskursus. Der er ingen forudsætning, og vi starter fra bunden. 

Man lærer, hvordan man vælger fiber type og kabel type, dimensionering af installationen, sikkerhed, fusionssplidsning og mekaniske splidsning, så man er i stand til at lave en komplet installation. Der opbygges en installation med et typisk indørskabel. Installationen testes med en lyskilde samt Powermeter, og til sidst tilsluttes aktivt udstyr, så vi kan se, at den virker i praksis. Der bruges en smule tid på en OTDR-måling.

Varighed: 5 dage
Forudsætninger: Ingen
Undervisning: Dansk
Certificering CFOT
Pris:15.000 kroner plus moms

CFOS/T Certified Fiber Optic Specialist Test
På de 5 dage bruges tiden på at udføre målinger, ca. 25% med dæmpningsmålinger (OLTS Optical Loss Test Set) og 75% med OTDR, der måles i henhold til standarder, TIA, EN, ISO, måles på single og multimode installationer. Ca. 60% af tiden er målinger. Der afsluttes med en certificeringsprøve CFOS/T.

Dæmpnings målinger udføres med måleinstrumenter fra Viavi, EXFO,SUN, samt Kingfisher. Der måles i henhold til de nyeste standarder. Det vil sige med encircled flux kompensering.

OTDR-målinger er med VeEX, EXFO, Viavi, hvor resultater aflæses på tablets/mobil telefon eller PC. Der bruges en del tid på fortolkning af målinger, og hvad der er godt eller dårligt ved en installation.

Varighed: 5 dage
Forudsætninger: Bestået CFOT
Undervisning: Dansk
Certificering: CFOS/T
Pris:15.000 kroner plus moms

CFOS/H CFOST Fiber Optic Specialist FTTH

De 5 dage bruges på at se på de forskellig FTTH installationsformer. PON, P2P, HomeRun, Aktiv Ethernet, de mange PON varianter, EPON, GPON, GEPON, samt de nye 10G varianter. Valg af fiber, valg af bølgelængder, OLT, ONU. Få styr på alle de forskellige udtryk, som bruges i denne forbindelse. Introduktion til måling på disse installationer. Afsluttes med en certificeringsprøve.

CFOS/H
Der opbygges en komplet FTTH-installation med klargøring af backbone samt kundekabel, og tjek af, at den virker.

Varighed 5 dage
Forudsætninger: Bestået CFOT. Det anbefales at have CFOS/T
Undervisning: Dansk
Certificering: CFOS/H
Pris:15.000 kroner plus moms

Der arbejdes på at få oprettet
CFOT 5.-9. oktober i Holte
CFOS/T 12.-16. oktober i Holte
CFOS/H 19.-23. oktober Middelfart (på grund af udstyr)

Mange firma som TDC, Elcon, FiberLAN, SydFynsElforsyning, FiberBackbone, ThyMorsEnergi samt mange andre har certificeret deres medarbejder med en eller flere af disse certificeringer.

Undervisning udføres af
Ian Gordon Fudge
Fiberdk ApS
Odinsvej 10
Kauslunde
5500 Middelfart
www.fiberdk.dk