Jobmesse i CPH
Jobmesse i CPH.
Foto: Serviceforbundet
21. september 2020

Godt besøgte VSL-messedage for opsagte CPH-ansatte

VSL havde hundredvis af medlemmer forbi på den 2-dages job- og uddannelsesmesse. Det viste sig at være et super initiativ, hvor medlemmerne fik ny viden og inspiration.

Man kunne tro, at stemningen ville være trykket, og at de opsagte medarbejdere i CPH efter blot en uges hjemsendelse slet ikke var et sted i deres liv, hvor de havde overskud til at tænke i helt nye fremtidsbaner.

Men sådan var det bestemt ikke, da Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening (VSL) holdt job- og uddannelsesmesse i Vilhelm Lauritzen terminalen på bagsiden af Københavns lufthavns landingsbaner.

Den ikoniske og bevaringsværdige terminal fra 1939, der i 1999 blev flyttet fra sin oprindelige placering til sit nuværende sted i det, der dengang blev kaldt Danmarkshistoriens største flytning, er et absolut passende sted at benytte, når man som fagforening gerne vil hjælpe sine medlemmer videre.

Medarbejderne skal videre med deres liv
Og timingen var helt rigtig, selvom de opsagte medarbejdere knapt nok havde haft tid til at synke den nye virkelighed, de står overfor. Mindst 250 mennesker mødte op i løbet af første dags formiddagstimer og også 2. messedag var rigtig godt besøgt.

Mange forskellige kursusudbydere var på plads for at tilbyde både kortere og længerevarende kurser til de opsagte. Både kurser, som læner sig op ad medarbejdernes hidtidige job, og også helt andre brancher var repræsenteret til dem, der gerne vil noget andet i deres fremtidige liv.

Også flere firmaer var mødt frem i håb om at sikre sig gode medarbejdere, og både i Securitas stand og hos Magasin var der nok at se til, da det kun vil kræve et kort uddannelsesforløb, før CPH’s dygtige medarbejdere kan bruges andre steder i vagtbranchen.

Corona satte sit præg
På grund af opblomstringen af corona-smittetrykket kunne alle fremmødte ikke være i terminalen på én gang, og det blev til en anseelig kø udenfor bygningen, hvor VSL holdt nøje øje med, at der først blev lukket nye folk ind, når andre havde forladt terminalen.

Den begrænsede adgang gav et super godt overblik over de forskellige stande, samtidig med at alle havde nok at se til med at servicere de mange medlemmer, som bare gerne vil i gang og videre med deres liv efter – for manges vedkommende – rigtig mange år i CPH.

Salen emmede af snak, og man kunne fornemme både stor frustration over situationen, som blev diskuteret heftigt, og stor glæde over fagforeningens opbakning og arbejde. Samtidig blev fremtidens kurser og eventuelle nye jobmuligheder vendt og drejet med både kolleger og standenes repræsentanter.

Læs et par af de tidligere medarbejderes reaktioner på situationen i CPH her