Formand for VSL Peter Jørgensen foreslår, at de sidste 2 ugers indefrosne feriepenge bliver udbetalt i januar 2021.
Formand for VSL Peter Jørgensen foreslår, at de sidste 2 ugers indefrosne feriepenge bliver udbetalt i januar 2021. Foto: VSL
19. oktober 2020

Lad de sidste 2 ugers indefrosne feriepenge blive udbetalt i januar

En udbetaling i januar er af flere grunde en god ide. Og der er ikke så meget at betænke sig på, mener Peter Jørgensen, formand for VSL.

- Rigtig mange mennesker har mistet deres job på grund af COVID19, blandt andet sikkerhedsvagterne i lufthavnene. Uden deres normale løn har de færre penge mellem hænderne, så de indefrosne feriepenge falder på et tørt sted, siger Peter Jørgensen, formand for VSL.

- En udbetaling i januar er af flere grunde en god ide. Dels kan beregningen af det endelige beløb blive mere præcis, når året er afsluttet, dels vil opsigelsesperioden være udløbet eller være tæt på udløb for mange af de opsagte, dels er januar en god forbrugsmåned, fordi der er udsalg.

- Så kære regering. Der er ikke så meget at betænke sig på. Vedtag at frigive de sidste 2 ugers indefrosne feriepenge nu. Så ved lønmodtagerne besked, og de kan se frem til en håndsrækning i januar, hvor kassebeholdningen hos de fleste er lav efter julen. 


Vigtige nyheder

Ved du, hvad du skal gøre, hvis der sker en arbejdsulykke?

Du er på vagt, og pludselig sker der en ulykke. Det er vigtigt for det videre sagsforløb at registrere ulykken korrekt. En ny kampagne viser hvordan.

Læs mere her