18. februar 2021

G4S kan blive solgt i februar

En hurtig afsluttet budkrig om ejerskabet af G4S skaber bekymring i VSL og UNI Global Union.

Med 530.000 medarbejdere er G4S den største sikkerhedsleverandør i verden.

Mandag sluttede en budkrig, som startede med et fjendtligt købstilbud fra GardaWorld, som blev bakket op af BC partnere.

Den anden tilbudsgiver var Allied Universal, støttet af Warburg Pincus og CDPQ.  G4S ledelse har rådgivet dem om buddet.

GardaWorld har over 100.000 ansatte i omkring 50 lande. Allied har 220.000 ansatte i Canada, USA, Mexico og Caribien.

Tilbuddet fra GardaWorld var 235P per aktie og Allied 245P per aktie. Handelsværdien var over 260P. Begge tilbudsgivere ønskede at fjerne G4S fra Børsen og gøre det til et privatejet selskab. Begge bud har mange forskellige betingelser og konsekvenser.

GardaWorld har trukket sig
Mandag valgte GardaWorld at stoppe budgivningen, og meddelte samtidig, at de ikke mente, at de kunne retfærdiggøre ”overbetaling”.

Det vil give G4S's bestyrelse frihed til at anbefale aktionærerne at acceptere Allied's 245p.

Allied sagde også, at tilbuddet var endeligt.

Overtagelsespanelet greb hurtigt ind for at erklære auktionen for.

International bekymring
VSL er medlem af den internationale organisation UNI Global Union, som repræsenterer 20 millioner arbejdere fra mere end 150 lande.

I løbet af de seneste par måneder har UNI fulgt udviklingen nøje og kontaktet flere investorer og G4S for at få mere at vide om tilbudsgivernes hensigter med hensyn til beskæftigelse og arbejdsmarkedsforhold. De rådgav Det Europæiske Samarbejdsråd og arbejdede tæt sammen med flere partnere og interessenter om dette. UNI understregede behovet for at fortsætte og forbedre forbindelserne, herunder vores globale rammeaftale og behovet for systematisk og vedvarende due diligence.

”Vi fik ikke tilfredsstillende svar fra nogen. Det blev besluttet, at budkrigen skal afgøres på en 5-dages hovedauktion fra 22.-26. februar,” siger sagde Christy Hoffman, som er generalsekretær i UNI Global Union. ”UNI er meget bekymret over denne auktion, hvor skæbnen for en samlet arbejdsstyrke på 630.000 eller 750.000 i sidste ende afgøres af højestbydende med ringe eller ingen forpligtelse til lokale, nationale og internationale arbejdsmarkedsforhold. Vi vil viderebringe disse bekymringer til G4S's globale ledelse og offentligheden.”

"GardaWorld og Allied Universals budkrig kunne afgøre fremtiden for G4S. Og den globale sikkerhed i industrien og ansættelsesvilkårene for sikkerhedsvagter, ansat af G4S, skal overalt forhandles, og standarder skal beskyttes. UNI Global Union er fortsat forpligtet sig til at fortsætte med at forbedre og styrke vores globale aftale med G4S, uanset hvem der vinder tilbuddet," sagde UNI Global Union generalsekretæren Christy Hoffman.

VSL i tæt kontakt med UNI Global Union
”For vores medlemmer i G4S A/S i Danmark, vil et opkøb af G4S Globalt ikke ændre på de forhold der er hos de ansatte i dag”, siger Peter Jørgensen formand for Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning.

”Alligevel ser vi i VSL med stor bekymring på hele den her budkrig hos G4S, som er en arbejdsgiver med mange danske sikkerhedsvagter ansat,” siger Peter Jørgensen som er formand for VSL. ”Derfor er vi i tæt kontakt med vores tillidsvalgte i G4S og UNI Global Union i denne tid.”



Vigtige nyheder

Ved du, hvad du skal gøre, hvis der sker en arbejdsulykke?

Du er på vagt, og pludselig sker der en ulykke. Det er vigtigt for det videre sagsforløb at registrere ulykken korrekt. En ny kampagne viser hvordan.

Læs mere her