Mange af VSL’s medlemmer er i tæt kontakt med andre i deres daglige arbejde. Så det er vigtigt for eksempel at have mulighed for god håndhygiejne.
Mange af VSL’s medlemmer er i tæt kontakt med andre i deres daglige arbejde. Så det er vigtigt for eksempel at have mulighed for god håndhygiejne.
22. februar 2021

Sådan bliver I inddraget i at forebygge smitte med Corona

Samarbejde mellem medarbejdere og ledelse er den bedste og sikreste måde at forebygge smitte med Corona på jobbet, siger arbejdsmiljøkonsulent Martin Nielson, VSL. Få hans gode råd her.

Det er arbejdsgiverens ret at lede og fordele arbejdet. Men som medarbejder har du en lovsikret ret til at forvente og forlange, at det er sikkert for dig at udføre dit job.

Retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne skal overholdes. Men arbejdspladserne er jo forskellige, og der vil det også være forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads, hvordan retningslinjerne overholdes.

- Derfor skal du som medarbejder være opmærksom på, hvordan det foregår på din arbejdsplads, siger arbejdsmiljøkonsulent Martin Nielson, VSL. 

5 gode råd til at forebygge Corona på jobbet
Martin Nielson har 5 gode råd:

  1. Tag udgangspunkt i myndighedernes anbefalinger
  2. Inddrag jeres sikkerhedsorganisation, hvis I har sådan en
  3. Forlang en åben dialog
  4. Forlang at blive informeret
  5. Få et fælles ejerskab

Det skal ikke foregå hen over hovedet på jer
Et godt arbejdsmiljø har de bedste betingelser på en arbejdsplads, hvor der er åbenhed, dialog og samarbejde. Coronasituationen giver ganske vist nogle nye udfordringer, men de løses også bedst i et arbejdsmiljø, hvor beslutningerne ikke tages hen over hovedet på de ansatte.

- Netop fordi I som medarbejdere har virkeligheden tæt på i jeres arbejde, er jeres oplevelser og synspunkter vigtige i forhold til en ledelse, som primært arbejder på kontor. Så jeg vil klart anbefale, at I insisterer på et ligeværdigt samarbejde om sikkerheden, siger Martin Nielson, og tilføjer:

- Jeg hører gerne fra medlemmer, som er utrygge ved ledelsens håndtering af sikkerheden omkring Corona.  

Her kan du se Arbejdstilsynets information om at inddrage medarbejderne i at forebygge smitte med Corona.

Vigtige nyheder

Ved du, hvad du skal gøre, hvis der sker en arbejdsulykke?

Du er på vagt, og pludselig sker der en ulykke. Det er vigtigt for det videre sagsforløb at registrere ulykken korrekt. En ny kampagne viser hvordan.

Læs mere her