Robert fra VSL
Næstformand i VSL Robert Andersen. Foto: VSL
19. maj 2022

LF Vagt gik konkurs: VSL hjalp, så alle fik løn

Da LF Vagt gik konkurs, stod VSL klar til at hjælpe, så medlemmerne ikke skulle undvære lønnen. Se hvordan fagforeningen hjælper, når arbejdspladsen går konkurs.

”Vi er gået konkurs”. Medarbejderne i LF Vagt fik noget af et chok, da deres arbejdsplads gik konkurs. Hvad gør man så? Hvordan får man den løn, man har til gode?
Tillidsrepræsentanten i LF Vagt kontaktede staks VSL, og det betød, at VSL kunne tage fat i boet og fik der sikkerhed for, at medarbejderne får løn ved den kommende lønudbetaling.

For den efterfølgende periode vil VSL rejse et krav hos Lønmodtagernes Garantifond.

Komplicerede regler
”Her ser vi klart, hvorfor det er så vigtigt at være medlem af fagforeningen,” siger næstformand i VSL Robert Andersen. ”Er man ikke medlem, må man selv rejse et krav overfor Lønmodtagernes Garantifond, og det er kompliceret, og en advokat koster mange penge.”

Fagforeningen hjælper med at få beskrevet dit krav, at få det sendt til Lønmodtagernes Garantifond og at køre hele sagen, så du kan få den løn, du har til gode hos arbejdsgiveren.

”Reglerne og tidsfristerne er ret skrappe, så det er vigtigt at kende reglerne godt, når man skal rejse et krav,” forklarer Robert Andersen. ”Det er vi i fagforeningen eksperter i.”

3 gode råd ved konkurser

  1. Tag straks fat i fagforeningen.
  2. Vær hurtig. Der er kun 4 uger til at rejse et krav overfor boet, så jo før, du kontakter fagforening, jo bedre.
  3. Find vagtplaner, lønsedler og ansættelseskontrakt frem, så du har dokumentation for dine krav.

Vigtige nyheder

CNS skal betale stort beløb til vagter og VSL

Kan man gang på gang lukke virksomheder og åbne nye med de samme kunder og medarbejdere, og på den måde slippe for at betale det, virksomheden...

Læs mere her