Storkonflikt
19. januar 2023

Storkonflikt 2023 – hva’ så?

Hvem betaler dine regninger under en storkonflikt? Er du medlem af en OK-fagforening, kan du få konfliktunderstøttelse, hvis der bliver konflikt på din arbejdsplads, og du skal strejke.

Overenskomstforhandlingerne 2023 er skudt i gang. Er du medlem af fagforeningen, har du indflydelse på, hvad fagforeningen skal arbejde for at forbedre, når der skal forhandles overenskomst. Et tilbagevendende ønske er mere i løn, men der kan også være andre bestemmelser i overenskomsten, som du gerne så ændret. 

Når resultatet af overenskomstforhandlingerne er klar, skal du som medlem være med til at stemme om den. Hvis fagforeningen og arbejdsgiverne ikke kan blive enige, kan det ende med en konflikt, hvor vagterne strejker, eller hvor arbejdsgiverne lukker arbejdet ned med en lockout.

Overenskomstforhandlingerne 2023 omtales af begge parter som de sværeste i mange år, blandt andet på grund af inflation, energikrise og krigen i Europa. Så meget taler desværre for mulig strejke.

Jo flere vi er, jo bedre
Ved sådan en konflikt er det meget vigtigt, at alle på arbejdspladsen er medlem af fagforeningen, så man står sammen for at få bedre vilkår.

Det er også vigtigt, at du tjekker om du er medlem af den fagforening, der forhandler overenskomsten på dit område. Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening (VSL) har forhandlet den aftale, der sikrer dig ordentlige løn- og arbejdsforhold.

VSL er tilknyttet dit fag, når du arbejder som vagt. Og vi har ret til at føre en lovlig strejke og tage din sag op i Arbejdsretten, hvis det skulle komme så vidt. Som medlem af Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening har du et stærkt fagligt fællesskab bag dig.

Sammen er vi stærkere.

Meld dig ind her, hvis du ikke allerede er medlem af VSL.Vigtige nyheder

CNS skal betale stort beløb til vagter og VSL

Kan man gang på gang lukke virksomheder og åbne nye med de samme kunder og medarbejdere, og på den måde slippe for at betale det, virksomheden...

Læs mere her