Hvis du fortsætter med at indbetale 4 procent, kan det give op til 1 million kroner ekstra på din pensionsopsparing.
Derfor er det på tide med bedre beskyttelse af p-vagter. Foto: Shutterstock
23. juni 2023

Få op til 1 million kroner ekstra i pension

Den obligatoriske egenbetaling til pension sænkes nu i de fleste overenskomster fra 4 procent og til 2 procent af din løn. Men fortsætter du med at indbetale 4 procent, kan det give op til 1 million kroner ekstra på opsparingen, når du går på pension.

I de nye overenskomster er der ændret i fordelingen af pensionsbidragene. Hidtil har din arbejdsgiver typisk indbetalt 8 procent af lønnen til din pension, mens du selv har indbetalt 4 procent. I de fleste overenskomster er det fra den 1. juni ændret, så din arbejdsgiver fremover indbetaler minimum 10 procent i pensionsbidrag, mens du selv typisk skal indbetale 2 procent.

Indbetal ekstra til pension
Du kan dog vælge at fastholde din egen betaling på 4 procent. Ved frivilligt at indbetale 2 procent ekstra i pension vil dine samlede indbetalinger komme op på 14 procent, uden at det vil påvirke dine lønudbetalinger i forhold til, hvad du er vant til i dag. Og de ekstra indbetalinger kan med tiden vokse sig meget store.

Hvis du vil fortsætte med selv at indbetale 4 procent til din pension, så skal du bede din arbejdsgiver om at få dit eget pensionsbidrag sat op med 2 procent. Hvis du fortryder, kan du altid sætte dit eget pensionsbidrag ned til 2 procent igen.

1 million kr. ekstra i pension
Hvis et typisk 22-årigt PensionDanmark-medlem indbetaler 2 procent ekstra til pensionsopsparingen over et helt arbejdsliv, vil den samlede pensionsopsparing ved folkepensionsalderen vokse med over 1 million kroner før skat.

Hvis du fortsætter med at indbetale 4 procent, kan det give op til 1 million kroner ekstra på din pensionsopsparing.
Figuren viser, hvad der sker, hvis et typisk 22-årigt medlem vælger at fortsætte med den nuværende egen-indbetaling til pension. Pensionsindbetalingerne vil stige med 2 procent, da arbejdsgiverne skal indbetale 2 procentpoint mere ifølge de nye overenskomster. Der er regnet med følgende forudsætninger: Startlønnen er 436.000 med en reallønsvækst på 1,3 procent pr. år. Medlemmet er i parforhold. Medlemmet arbejder frem til folkepensionsalder (74,5).


Vigtige nyheder

CNS skal betale stort beløb til vagter og VSL

Kan man gang på gang lukke virksomheder og åbne nye med de samme kunder og medarbejdere, og på den måde slippe for at betale det, virksomheden...

Læs mere her