20. feb. 2019

Vrede bilister chikanerer p-vagter

Det kræver hård hud og god uddannelse at være parkeringsvagt, fortæller VSL-medlem Momodou Lamin Coker. Her kan du læse, hvad han har oplevet.

Arbejdsmiljø
Billede til nyheden Vrede bilister chikanerer p-vagter
Foto: Britt Esrom

Spytklatter, trusler og chikane. Sådan kan en helt almindelig arbejdsdag se ud for landets parkeringsvagter. Det er nemlig ikke alle bilister, som bliver glade, når de møder en vagt med en parkeringsafgift i hånden. 

- Nogle spørger, hvorfor de skal have afgiften, mens andre flipper fuldstændigt ud, siger VSL-medlem Momodou Lamin Coker, som er parkeringsvagt i et landsdækkende, privat vagtselskab. 

Momodou Lamin Coker har kun arbejdet som parkeringsvagt i et lille års tid. Alligevel har han allerede mødt et par bilister, som var helt oppe i det røde felt. 

- Den ene kaldte mig blandt andet en dum idiot og sagde, at jeg skulle spærres inde i et bur og sendes tilbage ud i junglen, siger Momodou Lamin Coker. 

Uddannelse er vejen frem
Det er ikke kun Momodou Lamin Coker, som har stået ansigt til ansigt med aggressive bilister. 

I Aarhus oplever parkeringsvagterne, som bliver kaldt cityassistenter, et meget råt arbejdsmiljø.  

Ifølge Århus Stiftstidende er stemningen så barsk, at politiet alene i 2017 skulle tilkaldes i 16 tilfælde. 

Så galt er det ikke gået for Momodou Lamin Coker. Indtil videre har han nemlig haft held med at løse konflikterne på gaden. 

- Min uddannelse til vagt gør, at jeg kan løse omkring 95 procent af konflikterne, siger han. 

På NEXT i Glostrup har Momodou Lamin Coker f.eks. lært, hvorfor han skal tænke over sit kropssprog, og hvad han siger, når han ender i en konflikt. 

- Jeg ser først og fremmest mig selv som en servicemedarbejder. Uanset hvor vred bilisten er, så er det min opgave at lytte og ikke give igen. Jeg må ikke afbryde ham, og jeg skal vise med mit kropssprog, at jeg lytter, siger Momodou Lamin Coker og uddyber: 

- F.eks. er det en dårlig idé at stå med korslagte arme, når man står i en konflikt. Man skal hellere stå med armene nede langs siden. 

Sammenhold og solidaritet
Selvom jobbet som parkeringsvagt nogle gange kan være hårdt, så er Momodou Lamin Coker glad for sit arbejde.  

Faktisk er han så glad for arbejdet, at han om kort tid stiller op som tillidsrepræsentant på sin arbejdsplads. 

- Jeg vil gerne være VSL’s ambassadør blandt mine kolleger. Vi bliver nødt til at organisere os, hvis vil også fremover vil sikre os gode løn- og arbejdsvilkår, siger Momodou Lamin Coker. 

I oktober 2018 tegnede VSL overenskomst med Momodou Lamin Cokers arbejdsgiver. 

Blå bog:

  • Momodou Lamin Coker 

  • 59 år

  • Bor på Frederiksberg med kone og to børn 

  • AMU-Kursus – Grundlæggende Vagt, NEXT, 2018 

Relaterede nyheder