22. jan. 2020

Værdifuldt samarbejde om regler for ansatte i vagt- og værditransportselskab

Vagtselskabet Nokas har underskrevet en europæisk samarbejdsaftale med de nordiske fagforbund for at ensrette og forbedre forholdene for de ansatte uanset hvor i verden, de arbejder. Nokas arbejder primært med vagt og værditransport.

Faglig
Billede til nyheden Værdifuldt samarbejde om regler for ansatte i vagt- og værditransportselskab
Formanden for VSL, Peter Jørgensen, og forbundssekretæren for Norsk Arbejdsmandsforbund skriver under på den europæiske samarbejdsaftale, mens repræsentanter for Nokas ser til. Foto: VSL

Der er nogle få store selskaber, som arbejder med værdihåndtering. Et af dem er Nokas. 29. oktober underskrev Nokas’ ledelse og repræsentanter for de 4 nordiske fagforbund den første aftale om et europæisk samarbejdsudvalg (EWC) for et nordisk vagtselskab.

De 4 nordiske fagforbund er Norsk Arbejdsmandsforbund (NAF), Svensk Transportarbejderforbund, PAM (Finland) og Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning.

- Når aftalen er interessant, er det først og fremmest, fordi den sikrer, at medarbejderne bliver hørt, og at firmaets politikker bliver fulgt og ensrettet i de lande, hvor virksomheden har forretning, siger næstformand i Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning (VSL), Robert E. Andersen.

Få store selskaber

Vagtselskabet Loomis, som også håndterer værditransport, har allerede en samarbejdsaftale. Loomis arbejder i hele Europa.

Nokas er i vækst. I 2019 købte firmaet et vagtområde i Sverige med 7.000 ansatte.

Nokas koncernen har omkring 14.300 medarbejdere.

Nokas har cirka 4.000 medarbejdere ansat i Norge, 3.200 medarbejdere i Finland (hvor firmaet hedder Avarn Security), cirka 7.100 medarbejdere i Sverige og cirka 100 i Danmark.

EWC står for European Work Counsil.

Relaterede nyheder