20. maj 2021

VSL har sendt forslag til Folketingets partier om at forbedre vagters sikkerhed

Arbejdet med at øge vagternes sikkerhed i udsatte boligområder fortsætter. VSL har blandt andet sendt et brev til alle Folketingets partier.

Politik
Billede til nyheden VSL har sendt forslag til Folketingets partier om at forbedre vagters sikkerhed
Der er en flot udsigt fra Folketingets tårn. Nu giver VSL Folketingets partier en større indsigt. Foto: David Kahr

Ingen vagter skal gå alene i udsatte boligområder. Det er det ene af de 2 krav, som VSL stiller for at gøre det mere sikkert for vagter at arbejde i udsatte boligområder. Det andet krav er, at alle vagter og parkeringsvagter i Danmark skal bære overfaldstryk med kommunikation til politigodkendt kontrolcentral.

Hvis Folketingets partier ikke havde kendt til problematikken før, så gør de nu. Alle partier har nemlig fået et brev fra VSL. Du kan se et af brevene her

- Vi ønsker at holde sagen i det retspolitiske spor, da vi ellers risikeres at blive spist af med vage argumenter om Arbejdsmiljølovens hensigter og ”konkrete vurderinger”, som aldrig har fungeret for vores brancher, siger arbejdsmiljøkonsulent Martin Nielson, VSL.

- Jeg er spændt på at se, hvad partierne svarer, men hvis der bliver rungende tavshed, så kan de være sikre på, at vi bider dem i haserne.

Relaterede nyheder