17. aug. 2021

Sundhedsordning til statsansatte

Ca. 50.000 statsansatte får sundhedsordning som del af pensionsordningen i Sampension. Den nye ordning træder kraft 1. oktober 2021

Tilbud og rabatter
Billede til nyheden Sundhedsordning til statsansatte
VSL-medlemmer ansat i Staten får 1. oktober en sundhedsordning som del af pensionsordningen i Sampension. Foto: Sampension

Mange oplever desværre smerter i ryg, nakke eller lænd på grund af tunge løft eller akavede arbejdsstillinger. Andre kan få behov for krisehjælp eller rådgivning i forbindelse med arbejdspres, mobning, misbrug eller andre forhold.

Den nye sundhedsordning for statsansatte træder i kraft 1. oktober og giver adgang til gratis behandling hos blandt andet fysioterapeut og kiropraktor samt adgang til telefonisk psykologrådgivning og misbrugsrådgivning. Det kræver ingen lægehenvisning.
Prisen for sundhedsordningen betales ud af den månedlige pensionsindbetaling fra arbejdsgiver, og da prisen for forsikringer samtidig nedsættes, påvirker udgiften for langt de fleste ikke størrelsen af pensionen. 

Imødekommer stort ønske fra medlemmerne
De senere år har det været et stigende ønske fra de statsansatte medlemmer om en sundhedsordning, og det ønske har aftaleparterne besluttet at bakke op om i forbindelse med OK21.
”Vi er glade for den nye sundhedsordning for vores medlemmer i Staten,” siger Conni Lorentsen faglig sekretær i VSL. 

Hurtig handling gør en forskel
Det er vigtigt, at du kontakter Sampension, når du oplever smerter eller mistrivsel, så du kan få den rette behandling og fastholde dit arbejde. Ved en tidlig indsats øges chancerne for, at du undgår langvarig sygemelding eller får varige skader. Ved sygdom leverer Sampension sammen med Dansk Sundhedssikring en helhedsorienteret sundheds- og rådgivningsløsning.

Sundhedsordningen i Sampension omfatter alle ansatte med pensionsordning efter OAO-S Fællesoverenskomsten, hvor pensionsbidraget indbetales til Sampension. Er du omfattet af ordningen, modtager du i uge 32 eller 33 en digital besked fra Sampension. Hold derfor øje med din digitale postkasse på www.sampension.dk og i Sampensions app.

Læs mere om sundhedsordningen her

Sundhedsordningen giver hjælp til:

  • Lindring af fysiske smerter
  • Håndtering af stress, mistrivsel, misbrug mm.
  • Henvisning til speciallæge mm. i det offentlige sundhedsvæsen.
  • Råd og vejledning om dine muligheder og rettigheder i sundhedsvæsenet – fx behandlingsgaranti eller valg af behandlingssted.

Relaterede nyheder