18. aug. 2021

VSL tjekkede Chavers lønsedler: Det gav 110.000 kroner

2 gange har Chaver Mochammant fået tjekket lønsedler hos VSL. Begge gange blev der fundet betydelige fejl. Så det kan godt betale sig at få fagforeningen til at tjekke lønsedlen.

Faglig
Billede til nyheden VSL tjekkede Chavers lønsedler: Det gav 110.000 kroner
Chaver Mochammant var gået glip af et stort beløb, hvis han ikke havde fået tjekket lønsedlerne hos VSL. Foto: Privat

Med skiftende vagter, weekend- og overarbejde kan lønsedlen let bliver omfattende og uoverskuelig, når man arbejder som vagt. Men hvis der er fejl, går du glip af penge, som du reelt har tjent, men ikke har fået.

Det behøver ikke at betyde, at din arbejdsgiver bevidst snyder. Det kan sagtens være, at lønsedlen også for arbejdsgiveren er indviklet. Har du mistanke om, at noget er forkert, så kontakt VSL. For Chaver Mochammant har det rigeligt betalt sig. I alt har han fået næsten 110.000 kroner brutto efterbetalt af 2 arbejdsgivere.

- En kollega sagde, at det var en god idé at melde sig ind i VSL, fordi de kunne hjælpe, og det gjorde jeg. Jeg havde en anden kollega, der havde nøjagtig samme job og vagter som mig, og han fik mere i løn. Det undrede mig, og så kontaktede jeg VSL, fortæller Chaves.

- Jeg skulle sende lønsedler og tidsplaner ind til dem, og så ville de tjekke det. Der var mange fejl, og det endte med, at jeg fik efterbetalt næsten 100.000 kroner.

Også forkert løn på det nye arbejde
Chaver skiftede arbejde flere gange, og nu vidste han, at han skulle holde øje med sin lønseddel. Da han igen fik fornemmelsen af, at der var noget galt, kontaktede han VSL. Denne gang fik han efterbetalt 10.000 kroner for 2½ måneds arbejde.

- Jeg råder andre vagter til at blive medlem af VSL. De er eksperter i at tjekke, om du får den korrekte løn. Det kan være svært at gøre selv, for det kan sagens være en masse små ting, der er forkert. Men alle fejlene bliver let til et større beløb, siger Chaver Mochammant.  

- Og så skal man huske at gemme alle lønsedler og vagtplaner, så man har dokumentation på sit arbejde. På den måde bliver det lettere for fagforeningen at gøre krav gældende over for arbejdsgiveren.    

Er der noget at komme efter, skal vi nok finde det
Unni Reuss er seniorkonsulent i VSL, og hun har være inde over Chavers lønsag.

- Chaver har været med til at gøre opmærksom på nogle problemer på arbejdspladsen, blandt andet, at de ansatte ikke fik de pauser, de havde ret til. Og vi hører gerne fra medlemmer, som mener, at der er noget på deres arbejdsplads, som ikke er i orden.

- Der kan være mange forskellige fejl i vagters lønsedler. En almindelig fejl er, at arbejdsgiverne ikke er opmærksomme på den differentierede timeløn for deltidsansatte i tidsrummet 17-06 i brancheoverenskomsten for vagtselskaber. Det indebærer, at vagternes grundløn i det tidsrum er højere. Vi ser også ofte problemer med den særlige opsparing og indbetaling til pension.

- Det batter at bruge sin fagforening. Det kan som i Chavers tilfælde være pænt store beløb, man går glip af. Så kom endelig til os, hvis du mener, der er noget galt med lønsedlen. For er der noget, skal vi nok finde det, siger Unni Reuss. 

Relaterede nyheder