20. jan. 2023

VSL’s mest trofaste medlem er død

Hans Erik Ekstrøm var medlem af VSL i knap 75 år – helt frem til sin død i december. Vi bringer her et lille portræt af VSL’s mest trofaste medlem.

Forbundet
Billede til nyheden VSL’s mest trofaste medlem er død
Hans Erik Ekstrøm med den cognac, som VSL overrakte ham i forbindelse med hans 70-års jubilæum i 2019.

Hans Erik Ekstrøm blev medlem af VSL den 15. maj 1948, og det blev han ved med at være frem til sin død den 4. december 2022. Gennem det meste af sit arbejdsliv var han vægter eller vagt. Dog med et kort afbræk på et halvt år i Typografforbundet.

Vægter i Københavns centrum
Hans Erik startede som nattevægter i Gentofte, men han synes, at det var for kedeligt og bad om at få en rute i København i stedet. Han var heldig og fik lov til at gå inde omkring Vesterbrogade, Tivoli og Axelborg, hvor der skete væsentligt mere. Blandt andet var han med til at smide fulde gæster ud af Tivoli.

Vagt på B&W og Aller
Siden blev Hans Erik kontrolvagt hos B&W på Christianshavn og vagt på Aller, da det lå i Valby (i dag Hotel- og Restaurantskolen, red.). Han var meget glad for jobbet på Aller og oplevede, at der var en høj grad af frihed og tillid samt et godt sammenhold. Aller blev hans sidste arbejdsplads, inden han gik på pension i 1985.

Fagforeningens mand
Man kan godt kalde Hans Erik for fagforeningens mand. Han opfordrede altid vægtere og andre til at melde sig ind i en god fagforening. Til sit 70-års jubilæum i 2019 udtalte han ligeledes:

­– I mine 70 år har jeg ikke fortrudt mit medlemskab én eneste gang. Jeg har haft gode oplevelser og fået tilbud om relevante kurser, fx har jeg deltaget i et førstehjælpskursus. Det har været ualmindeligt godt.

Æret være Hans Eriks minde.

Læs hele interviewet fra Hans Erik Ekstrøms 70-års jubilæum her 

Relaterede nyheder