24. jun. 2024

Det er ikke lige meget, hvem din arbejdsmiljørepræsentant er

I skal prioritere valget af arbejdsmiljørepræsentanter, for ellers risikerer I slet ikke at få en eller at få en, som ikke ordentligt kan repræsentere jer.

Arbejdsmiljø
Billede til nyheden Det er ikke lige meget, hvem din arbejdsmiljørepræsentant er
Det er vigtigt, at sikkerheden på arbejdspladsen varetages af en ARM, der har den relevante AMR-uddannelse.

Hvordan ser det ud på din arbejdsplads? Har I en arbejdsmiljørepræsentant (AMR)? Og er denne arbejdsmiljørepræsentant medlem af VSL?

I modsætning til ved valg af tillidsrepræsentanter, så behøver AMR ikke at være medlem af den overenskomstbærende fagforening. Men du og dine kolleger i VSL bør gå sammen om at få valgt en AMR, som er medlem af VSL.

”Det er rigtig vigtigt at have en AMR, der er medlem af VSL. På den måde får I valgt en, der kan deltage i Serviceforbundets grunduddannelse og i de øvrige uddannelsestilbud. Arbejdsmiljøområdet er kompliceret, og derfor er det vigtigt, at jeres AMR er så godt uddannet som muligt. Desuden vil jeres ARM på den måde altid kunne få hjælp og sparring i VSL”, siger næstformand i VSL Robert Andersen, og fortsætter: 

”Vi ser desværre, at der mange steder er problemer med at få medarbejdere til at stille op til valget som AMR, og så bliver det i nogle tilfælde sådan, at virksomheden ”næsten” udpeger én. Fagbevægelsen har altid kæmpet for at få den bedste repræsentation for de ansatte, og denne mulighed skal vi bruge.”

En arbejdsmiljørepræsentant har samme beskyttelse som en tillidsrepræsentant

Reglerne er sådan, at AMR og TR har samme beskyttelse. Det betyder, at

virksomheden har sværere ved at komme af med en AMR end med en almindelig ansat uden tillidshverv. 

Du kan læse mere om beskyttelsen her

Det er et meget vigtigt tillidshverv

Hvervet som arbejdsmiljørepræsentant har en tendens til at blive lidt overset, og det er ærgerligt, for der er meget på en arbejdsplads, som AMR kan være med inde over. Og det er et rigtig vigtigt tillidshverv.

”AMR skal blandt andet inddrages i virksomhedens planlægning af sikkerhed og indkøb af udstyr, samt gøre virksomheden opmærksom på problemer med sikkerhed og psykisk arbejdsmiljø,” forklarer Robert Andersen.

”Du kan også bruge din AMR, hvis du har problemer, som du ikke har lyst til at dele med ledelsen. Så bliver det AMR, der kan gøre ledelsen opmærksom på det, og ikke dig selv. Hvis problemerne ikke kan løses i samarbejde med ledelsen, kan din arbejdsmiljørepræsentant bringe sagen videre til Arbejdstilsynet.”

Læs mere om arbejdsmiljørepræsentanter

Relaterede nyheder