21. sep. 2020

Glemsomhed kan koste dig kassen

Smider du dine gamle lønsedler og vagtplaner væk? Se her, hvorfor det er en dårlig ide, som kan koste dig tusindvis af kroner.

Faglig
Billede til nyheden Glemsomhed kan koste dig kassen
Smid ikke din gamle tjenesteplaner ud. Hvis VSL skal køre en sag for dig, er dokumentationen i orden, når du kan fremvise gamle tjenesteplaner og lønsedler. Foto: Shutterstock

Når VSL kører faglige sager for medlemmerne, er der ofte en ting som mangler: Tjenesteplaner.

Det betyder desværre, at det er sværere at dokumentere, hvor meget arbejdsgiveren skylder medlemmet.

”Selvom vi har slået alle rekorder i år og allerede har hentet mere end 20 millioner hjem til medlemmerne, så kunne det beløb faktisk være væsentligt større,” forklarer Robert Andersen, som er næstformand i VSL.

Når fagforeningen kræver en efterbetaling for manglende tillæg, så skal den kunne dokumentere, hvordan du har arbejdet. Og det er der, at tjenesteplanerne kommer ind i billedet.

Ofte ligger tjenesteplanerne på arbejdsgiverens system, på et intranet eller i e-mailsystemet, men når man er blevet opsagt, så stopper adgangen til systemet ofte. Et andet problem kan være, at gamle tjenesteplaner ikke længere ligger i systemet.

”Sørg altid for at få gemt en kopi af din tjenesteplan og dine lønsedler. Det kan være en meget god investering,” understreger næstformanden. ”Har du ikke dine tjenesteplaner, kan en kalender, som du selv har ført, også bruges som dokumentation. Men firmaets tjenesteplaner er bedst.”

Derfor har fagforeningen disse gode råd til dig:

  • Print dine tjenesteplaner (vagtplaner) eller send dem videre til din private e-mailadresse
  • Gem dine lønsedler. Får du dem på mail på din firmamail, så send dem videre til din private mail
  • Gem dokumentation på ændringer af tjenesteplaner og beordret overarbejde
  • Får du en mundtlig ordre, eller sker der noget, så du fx ikke kan holde frokost, så sørg selv for dokumentation. Det kan du gøre ved at sende en mail til arbejdsgiveren, hvor du bekræfter, hvad I har aftalt. På den måde gør du dokumentationen skriftlig
  • Får du en sms, så tag et skærmprint.

Relaterede nyheder