22. feb. 2024

Kent og VSL vandt over CNS

Arbejdsretten dømte CNS til at betale Kent Jakobsen 245.000 kroner.

Faglig
Billede til nyheden Kent og VSL vandt over CNS
Kent Jacobsen

Sikkerhedsvagten Kent Jakobsen var en af 3 vagter, som fik kørt en sag i Arbejdsretten, hvor den samlede efterbetaling løb op i 410.000 kroner plus 160.000 kroner i renter samt en bod til VSL.

”Da jeg blev ansat i CNS Aps, var der overenskomst med VSL. Jeg undrede mig derfor over, at vi ikke fik tillæg, så det pointerede jeg over for virksomheden, som afviste, at de skulle betale tillæg,” fortæller Kent Jakobsen, som arbejdede som vagt på psykiatriske afdelinger i Region Midtjylland.

”Jeg var glad for mine arbejdsopgaver, men bekymret over, om jeg nu også fik den løn, som jeg havde krav på.”

Fik pludselig nyt vagtkort
En dag var der post til Kent.

”Til min store forundring fik jeg pludselig et nyt vagtkort med posten, hvor der stod CNS Event Aps. Jeg ringede derfor til CNS, som sagde, at de havde lukket firmaet CNS Aps for at spare penge, men senere fandt jeg ud af, at det ikke passede. De var nemlig gået konkurs,” fortæller Kent Jakobsen.

Kort tid efter fik Kent og flere af hans kolleger en fyreseddel.

”Firmaet havde mistet aftalen med Region Midtjylland, efter de gik konkurs,” fortæller Kent. ”Jeg kontakter naturligvis straks VSL, så de kunne hjælpe mig med konkursen. De beregnede mit tilgodehavende, og det var ikke småpenge.”

CNS prøvede at undgå at betale for den manglende løn og tillæg, fordi de var gået konkurs. Men Arbejdsretten lagde vægt på, at de to virksomheder CNS ApS og CNS Event Aps havde samme identitet med samme kunder, medarbejdere, direktion, ejere, hjemmeside, telefonnumre m.m. Derfor kunne virksomheden ikke slippe uden om at betale, selvom den gik konkurs.

”I forbindelse med sagen påstod Morten Bjerre (tidligere kendt som Morten Mundt) pludselig, at jeg skyldte firmaet penge, fordi jeg havde fået løn for for mange timer. Men det passede ikke, og han kunne selvfølgelig ikke dokumentere det,” fortæller Kent.

Sagen i Arbejdsretten
VSL kørte sagen i Arbejdsretten for at få fastslået, at CNS skulle betale Kent og hans kolleger.

”Vi ejer overenskomsten, og derfor kan vi køre sagen i Arbejdsretten. Det er nemlig kun den fagforening, der har indgået en overenskomst, som har mulighed for at få en sag for Arbejdsretten,” fortæller Robert Andersen, som er næstformand i VSL.

Første gang sagen skulle i Arbejdsretten, meldte Morten Bjerre sig pludselig syg.

”Jeg var kørt hele vejen fra Jylland til København, og så en time før fik jeg besked om, at han var syg. Det blev jeg godt sur over, så jeg skrev i Vagtforum, hvor en af hans medarbejdere svarede, at han da lige havde talt med ham, så jeg tror, at han bare trak tiden ud,” fortæller Kent Jakobsen.

Sagen kom endnu en gang op i Arbejdsretten, og denne gang mødte Morten Bjerre fra CNS op, så sagen kunne afsluttes, og VSL vandt sagen.

”Jeg blev simpelthen SÅ glad,” fortæller Kent Jakobsen. ”Nu har jeg fået pengene inklusive renter, som CNS kunne havde undgået, hvis de havde indgået forlig med det samme.”

Vælg VSL
Kent Jakobsen har et godt råd til alle vagter.

”Arbejder du for CNS, så tænk dig godt om. Sørg for, at du får den løn, du skal have. Du risikerer, at firmaet går konkurs igen. Derfor skal du altid have VSL i ryggen. De er de eneste, som kan køre din sag i Arbejdsretten,” pointerer Kent Jakobsen.

”En af mine tidligere kolleger fortalte mig, at han gik til Krifa, som mente, at han havde 7.000 kroner til gode. Det er jo helt til grin, når man ser, hvad VSL har fået hjem til os, der er medlemmer.”

Læs også: CNS skal betale stort beløb til vagter og VSL

CNS’s mange navne

Igennem tiden har Morten Bjerre (tidligere kendt som Morten Mundt) haft mange virksomheder, som er gået konkurs, lukket, eller han har åbnet nye.

Hans virksomheder har gennem tiden været kendt som:

  • Control N Security Aps
  • CNS Security ApS
  • ES Security ApS
  • CNS Event ApS
  • CNS Aps
  • CNS Service
  • Selskabet af 2013 ApS
  • Morten Mundt Juul Andersen

Mindst 3 gange er virksomhederne gået konkurs.

Relaterede nyheder