04. nov. 2020

Sådan bliver dine pensionspenge sparet op

Indbetalinger til din pension i PensionDanmark bliver fordelt til tre forskellige opsparinger for at sikre, at du får mest muligt ud af din opsparing som pensionist.

Tilbud og rabatter
Billede til nyheden Sådan bliver dine pensionspenge sparet op
Dine indbetalinger til pension går til aldersopsparing, ratepension og livsvarige pensionsudbetalinger. Foto: PensionDanmark.

Du får hver måned typisk indbetalt 12 procent af din løn til pension. Dine indbetalinger går både til opsparing til pension og til forsikringer, der sikrer dig og din familie tryghed i arbejdslivet (bl.a. forsikringer ved kritisk sygdom, førtidspension og død). Herudover har du også en sundhedsordning.

Opsparingen er fordelt på tre former for opsparing. Det er med til at sikre, at du får mest ud af pengene, og at de største udbetalinger sker de første år i pensionisttilværelsen, hvor man typisk har et større forbrug end senere i alderdommen. 

De tre former for opsparing er: 

  • En aldersopsparing, som er en pose penge, du typisk får udbetalt på én gang, når du går på pension
  • En ratepension, som typisk bliver udbetalt i 10-20 år
  • Livsvarige pensionsudbetalinger, som sikrer en løbende indkomst, uanset hvor længe man lever

Hvis du logger ind på pension.dk, kan du se, hvor meget du indbetaler til de forskellige opsparinger, og du kan se, hvad du kan forvente af udbetalinger, når du går på pension. 

Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte PensionDanmarks medlemsrådgivning alle hverdage kl. 8-21 på tlf. 7012 1330. 

Relaterede nyheder