10. nov. 2020

Passer din uniform til dit vagtkort?

Loven siger, at vagtkort og uniform skal være fra samme firma, men sådan er det ikke altid.

Arbejdsmiljø
Billede til nyheden Passer din uniform til dit vagtkort?
Uniform og vagtkort skal passe sammen. Foto: Shutterstock.

Loven siger, at vagtkort og uniform skal være fra samme firma, men sådan er det ikke altid. 

- Nogle af de store vagtselskaber bruger underleverandører, når de får en større opgave. Så sker det, at de kræver, at vagterne fra underleverandørerne skal bruge deres uniform, forklarer faglig konsulent Unni Reuss. - MEN loven siger, at vagtkort og uniform skal følges ad. Derfor skal man have uniformen på fra det firma, hvor man er ansat, altså det firma som har vagtkortet. ”

Det vagtfirma, som har udbuddet, kan søge om en dispensation fra politiet, men det sker stort set aldrig.

- Vi har set det flere steder. Blandt andet ved ID-kontrol i CPH og aktuelt lige nu med vagter på covid-test-stederne, fortæller Unni Reuss, som løbende laver kontrol på virksomheder. - Men VSL er ikke en myndighed. Vi kan ikke udstede bøder, men vi kan naturligvis politianmelde, hvis vi finder det nødvendigt.

Ikke dit ansvar
Det er ikke dit ansvar, hvis du ikke har den rigtige uniform på. Du kan ikke få en bøde. Men det er din arbejdsgivers ansvar at overholde loven. 

VSL får ofte henvendelser fra medlemmer, som er frustrerede over at blive pålagt at bære en anden uniform.

- Bær dit vagtkort synligt, sådan som det er foreskrevet, og gem dokumentation for, at du er blevet pålagt at tage et andet firmas uniform på, anbefaler Unni Reuss Fra VSL. 

Relaterede nyheder