11. dec. 2020

Ny video forklarer forskellen på akut stress og PTSD

Hvis du har PTSD eller er tæt på en, der har PTSD, så se denne video, anbefaler arbejdsmiljøkonsulent Martin Nielson fra VSL.

Arbejdsmiljø
Billede til nyheden Ny video forklarer forskellen på akut stress og PTSD
Hvis stress udvikler sig til PTSD, så skal det behandles. Foto: BFA

Akut stress er en forsvarsmekanisme, som hjælper os med at overleve. Vi skal kunne reagere hurtigt på fare. Akut stress vil normalt gå over af sig selv i løbet af noget tid.  

Det er noget andet med PTSD. Her er den proces, der normalt skal hele, blevet blokeret. I stedet bliver man ved med at prøve at skubbe det væk og får ikke bearbejdet hændelserne.

Videoen forklarer på en forståelig måde, de mekanismer, der træder i kraft, når man får PTSD, og den giver også bud på, hvordan man kan komme videre.

Rigtig god at få forståelse af
- Vagter har ligesom soldater en større risiko for at få PTSD. Derfor er vi aktivt med i det arbejdsmiljøforum, der hedder BFA (Branchefællesskab for Arbejdsmiljø for Service – Turisme), siger arbejdsmiljøkonsulent Martin Nielson, VSL

- Videoen er lavet af BFA, og den fortæller på en rigtig god måde om PTSD. Vi kan godt lukke øjnene og mene, at PTSD kun er et problem for de få, men PTSD er et fælles samfundsproblem, og vi kan ikke informere nok om det. Derfor vil jeg opfordre til at gå ind og se videoen.  

Få mere at vide om PTSD

Her kan du se mere om PTSD

På BFA

Se mere

Relaterede nyheder