21. jun. 2021

Hvor meget skal der være til dine efterladte?

Du har selv indflydelse på, hvor meget du ønsker, at dine efterladte skal arve fra din pension.

Tilbud og rabatter
Billede til nyheden Hvor meget skal der være til dine efterladte?

Der kan være gode grunde til at tjekke, hvor meget dine efterladte står til at få udbetalt, når du dør. Og måske synes du, at der skal være en større eller mindre udbetaling. Du kan også selv bestemme, hvem der skal have pengene udbetalt.

Som medlem med pension i PensionDanmark får dine efterladte som minimum udbetalt alle de penge, du har sparet op, hvis du dør før pensionsalderen. Dog er de sikret et mindstebeløb på typisk 500.000 kr. Men du kan også sætte beløbet op eller ned. Du kan hæve minimumsbeløbet helt op til 1,25 mio. kr.

Hvis du fx ikke har stiftet familie, så er en udbetaling til de efterladte måske ikke så vigtigt. Har du derimod mindre børn og ejerbolig, så kan du overveje at hæve mindstebeløbet til dine efterladte.

Sådan gør du
På PensionDanmarks hjemmeside, eller på app’en (”Din Pension”) kan du nemt logge ind og tilpasse beløbet efter behov. Her kan du også bestemme, hvem der skal have pengene udbetalt. 

Relaterede nyheder