17. maj 2022

Hans blev bortvist, men nu skal arbejdsgiveren betale

Hans Laurids Madsen, der var vagtassistent i firmaet G4S, blev bortvist på et forkert grundlag. Det har han en dommers ord for, og derfor skal han have erstatning. Både han og fagforeningen glæder sig over dommen.

Arbejdsmiljø
Billede til nyheden Hans blev bortvist, men nu skal arbejdsgiveren betale
Hans Laurids Madsen gik til fagforeningen og fik hjælp til sin sag. Foto: Shutterstock.

Da tidligere vagtassistent i firmaet G4S Hans Laurids Madsen mandag morgen efter en 12 timers nattevagt blev indkaldt til tjenstlig samtale og bortvist, kom det som et chok for ham.

- Jeg var helt lamslået og havde svært ved at fatte det. Det var ekstremt nedværdigende, for jeg havde arbejdet der længe og er meget ærekær omkring mit arbejde. Det har været en drøj pille at sluge, siger han.

I dag er han sikker på, at bortvisningen dybest set handlede om, at arbejdsgiver ville af med ham. 

Foto: Hans Laurids Madsen. Privat foto.

Arbejdsgiver handlede forkert ved at bortvise
Hans Laurids Madsen gik til VSL, som tog hans sag, og det glæder han sig over.

- Jeg er taknemmelig for, at VSL gik ind i sagen, for jeg synes, at G4S sprang helt op på det øverste trin af konflikttrappen ved at bortvise mig. De kunne også bare have trukket mig til side og gjort opmærksom på, at der var et problem eller have givet mig en advarsel.

Foto: Hans Laurids Madsen. Privat foto.

Og den vurdering bakker formand for VSL Robert F. Andersen op om:

- Vi er rigtig glade for at have vundet denne sag, for det er kun rimeligt. Hans havde været i firmaet i mange år, og der var ikke noget, der tydede på, at han ikke havde udført sit arbejde ordentligt, siger han.

- Desværre ser vi en stigende tendens til, at arbejdsgiverne bruger bortvisning som sanktion, og det tror vi, de gør, fordi det som oftest er en billig måde at komme af med en medarbejder på. Vi tager alle bortvisningsager dybt alvorlige og vil gå rigtig langt for at hjælpe vores medlemmer i de her sager. Heldigvis kan vi også se, at retfærdigheden er sket fyldest i denne sag.

Læs artikel om, at bortvisninger breder sig i vagtbranchen

En kæmpe lettelse
Hans Laurids Madsen mener ikke selv, at de handlinger, han foretog, som førte til bortvisningen, var perfekte. Men i dag har han fået en dommers ord for, at arbejdsgiverens handlede forkert ved ligefrem at bortvise ham frem for at bruge en anden sanktion. Og det er en kæmpe lettelse, fortæller han:

- Det betyder enormt meget, fordi det er en oprejsning. Det hele har været meget emotionelt for mig, siger han. 

I dag har Hans Laurids Madsen fået nyt job – denne gang i værdihåndteringsbranchen. Og det er en sejr, at han trods sine 62 år er nået dertil, slutter han.

- Det har været forfærdeligt at vente så længe på afgørelsen, men det betyder rigtig meget, at jeg får en erstatning for al den tid, jeg ikke har haft en indtægt, og at det nu er lykkedes mig at få et nyt job, slutter han.

Relaterede nyheder