22. jun. 2022

Få overblik over din økonomi som pensionist

Har du udsigt til at få den pension, du forestiller dig, når du går på pension? Med PensionDanmarks pensionsberegner kan du se, om din opsparing passer til dine forventninger, og hvilken forskel ekstra indbetalinger kan gøre.

Tilbud og rabatter
Billede til nyheden Få overblik over din økonomi som pensionist
Det kan være relevant at tjekke pensionen, uanset hvor i arbejdslivet du befinder dig. Foto: Shutterstock

 www.pension.dk/beregn kan du nemt og hurtigt tjekke, hvor mange penge du har udsigt til at få, når du går på pension. Ved at hente oplysninger om din folkepension, din opsparing i ATP og eventuelle andre pensionsopsparinger får du det fulde overblik. Du kan også tilpasse beregningen efter, hvornår du ønsker at gå på pension.

Det kan være relevant at tjekke pensionen, uanset hvor i arbejdslivet du befinder dig. Er du ung, kan pensionstjekket være en god anledning til at tjekke, om din opsparing matcher dine forventninger, og om det kunne være en ide at spare lidt ekstra op gennem frivillige indbetalinger.

Nærmer du dig pensionsalderen, er det måske tid til at overveje, hvordan du får pensionspengene udbetalt, når du går på pension. Din pensionsordning i PensionDanmark består typisk af en ratepension, en livsvarig pension og en aldersopsparing (evt. kapitalpension). Men du behøver ikke at igangsætte alle dine pensionsopsparinger med det samme.

Spar mange penge ved at samle din pension
Har du pensionsopsparing i flere forskellige selskaber, giver pensionsberegneren dig også mulighed for at se, hvad du kan spare ved at samle din pensionsopsparing.

Tjek din pension på www.pension.dk/beregn. Og husk, at du altid er velkommen til at ringe til PensionDanmarks medlemsrådgivning på 7012 1330 alle hverdage kl. 8-18.

Relaterede nyheder