19. feb. 2024

CNS skal betale stort beløb til vagter og VSL

Kan man gang på gang lukke virksomheder og åbne nye med de samme kunder og medarbejdere, og på den måde slippe for at betale det, virksomheden skylder?

Faglig
Billede til nyheden CNS skal betale stort beløb til vagter og VSL

Der har Arbejdsretten netop taget stilling til i en sag med CNS Event Aps, som forsøgte at slippe for regningen fra en faglig sag, hvor 3 VSL- medlemmer havde penge til gode.

Arbejdsretten var klar: Man kan ikke løbe fra ansvaret. Regningen følger med.

CNS Event forsøgte at løbe fra regningen fra en faglig sag, hvor 3 VSL-medlemmer havde penge til gode.

Men det kunne CNS ikke, fordi der var arbejdsretlig identitet mellem selskaberne.

CNS – igen
Nogle vagtfirmaer fylder mere end andre, når fagforeningen opgør faglige sager og henvendelser fra medlemmer.

Et firma, som er gået konkurs igen og igen hos VSL over de seneste år, er CNS Event. Eller det vil sige: Det hedder de lige nu, men de har skiftet navn flere gange over de seneste år.

For kort tid siden skulle Arbejdsretten afgøre, om en konkurs og navneskift betød, at CNS kunne slippe for at betale et stort beløb, som de skyldte til VSL og tre tidligere medarbejdere.

Det retten tog stilling til var, om der var arbejdsretsligt identitet mellem CNS ApS og CNS Event Aps, som har samme ejer.

Og ja, sagde retten. Det var der, så CNS Event hæfter for VSL’s og medlemmernes krav mod Control’ and Security og CNS ApS.

Der var nemlig tale om samme identitet med samme kunder, medarbejdere, direktion, ejere, hjemmeside, telefonnumre m.m. Derfor kunne virksomheden ikke slippe uden om at betale, selvom den gik konkurs.

”Denne sag viser tydeligt, at en virksomhed som CNS ikke bare kan løbe fra ansvaret. Regningen følger med, og det er vi glade for i VSL,” siger Robert Andersen, som er næstformand i vagternes fagforening.

”Sådan en klar kendelse gør, at vi kan bruge den i fremtiden, så andre vagtfirmaer ikke får den samme smarte idé om at gå konkurs for at slippe for at betale.”

Mere end en halv million kroner
De 3 medlemmer skal tilsammen have 410.000 kroner i manglende løn. Oveni kommer renterne på 160.000 kroner.

Virksomheden skal også betale VSL en bod på 80.000 kroner for brud på overenskomsten.

CNS skal altså af med 650.000 kroner til VSL og de 3 medlemmer, og pengene er betalt.

En bod er en form for bøde, som man får, når man overtræder overenskomsten. VSL bruger boderne til at køre sager for medlemmer.

Mange firmanavne
Igennem tiden har Morten Bjerre – tidligere kendt som Morten Mundt, haft mange virksomheder, gået konkurs, lukket og åbnet nye.

Hans virksomheder har gennem tiden været kendt som:

  • Control N Security Aps
  • CNS Security ApS
  • ES Security ApS
  • CNS Event ApS
  • CNS Aps
  • CNS Service
  • Selskabet af 2013 ApS
  • Morten Mundt Juul Andersen

Mindst 3 gange er virksomhederne gået konkurs.

Ejeren har også skiftet navn
Sært barn har mange navne, og ejeren af virksomheden har da også både heddet Morten Mundt og Morten Bjerre.

Morten Bjerres far Benny Juul Andersen er pt. direktør, fordi Morten Bjerre er underlagt konkurskarantæne, forklarede Morten Bjerre, da han vidnede i sagen.

Find et andet arbejde
I VSL har næstformanden en klar opfordring til dem, der arbejder for CNS eller påtænker det.

”Find arbejde i en vagtvirksomhed med en seriøs arbejdsgiver. CNS Event har ikke tegnet overenskomst, og det betyder, at du kun er omfattet af det, du kan få skrevet ind i din ansættelseskontrakt, og det er ikke meget, når det drejer sig om dette firma. Vi ser nemlig kun problemer i de virksomheder, Morten Bjerre ejer,” siger Robert Andersen.

”Det er meget, meget vigtigt, at du er medlem af VSL. Du får brug for os. Vi hjælper dig med at sikre, at du får den rette løn, at lovgivning bliver overholdt, og hvis virksomheden går konkurs igen.”

Hvis du arbejder i en af CNS-virksomhederne, kan du have stor glæde af, at alle VSL-medlemmer kan få et løntjek.

”Det er skræmmende at tænke på, at CNS har opgaver for kommuner, regioner og staten. Det er da beskæmmende, at vores skattekroner går til sådan nogle konkursryttere, ikke?” siger Robert Andersen fra vagternes fagforening, som har kørt sagen mod CNS. 

Læs mere om sager med CNS:

Control N’ Security konkurs efter krav om en halv million til vagter 

Sådan opdagede et medlem, hvor vigtigt det er at have et vagtkort

Relaterede nyheder