22. mar. 2021

Sager med Acon Group skaber travlhed i fagforeningen

Vagtselskabet Acon Group er ikke stort, men antallet af faglige sager er forholdsvist stort.

Faglig
Billede til nyheden Sager med Acon Group skaber travlhed i fagforeningen

Lige for tiden sidder næstformand i vagternes fagforening VSL Robert Andersen og beregner en række sager fra Acon Group. Det er bestemt ikke nyt.

Alene inden for de seneste par år har der været 14 sager om løn og pensionssager, og i hver eneste sag har der været en efterbetaling til medlemmerne.

”Det gør Acon Group til topscore i faglige sager i forhold til virksomhedens størrelse,” fortæller næstformand Robert Andersen. ”Medlemmerne har altid i tusindvis af kroner til gode, når vi laver lønberegninger.”

Acon Group har overenskomst med VSL og er medlem af Dansk Industri, og er dermed et godt eksempel på, at der godt kan være problemer med lønnen, selvom der er overenskomst på en virksomhed.

”Overenskomsten er kun et stykke papir, så længe den ikke overholdes. Det er der, fagforeningen kommer ind i billedet,” forklarer Robert Andersen. ”Når du er medlem hos os, sørger vi for at gennemgå alle dine papirer, så vi er sikre på, at du får, hvad du skal have. Det kalder vi et Løntjek.”

Sagerne hos Acon Group handler typisk om:

  • Tillæg og overarbejde
  • Pension
  • Feriepenge
  • Særlig opsparing
  • Feriefridage

”Det er sådan set ikke svært at køre sager mod Acon Group. Arbejdsgiverens repræsentant Allan Haa Rasmussen er super flink, og kan hurtigt se, at der er fejl. Men når vi så er blevet enige på et forligsmøde, kan der gå laaaang tid, inden pengene kommer,” fortæller Robert Andersen. ”Og det er selvfølgelig også utilfredsstillende for medlemmerne, som jo venter på deres efterbetaling. Løn og pension, som de er gået glip af.”

Skriv alt ned
Uanset, hvor du arbejder, er det en god idé at gemme sin ansættelseskontrakt, lønsedler, vagtplaner og sms/mails og lignende om ekstravagter, bytte af vagter og den slags. Det er nemlig vigtig dokumentation, når der skal køres en faglig sag.

”Når jeg skal lave et Løntjek, skal jeg se kontrakt, vagtplaner og lønsedler. Jo mere, jo bedre,” forklarer Robert Andersen. ”Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at du gemmer og skriver ALT ned. Især hvis du arbejder for Acon Group.”

Har du arbejdet for Acon Group?
Hvis du har arbejdet for Acon Group inden for de seneste 5 år, er der en god chance for, at du ikke har fået den rette løn.

”Jeg sidder for øjeblikket og beregner et par sager, og hvis jeg skal tage din med i bunken, så tag fat i mig nu, så vi kan lave en lønberegning og måske tage din sag med, når vi alligevel skal holde møde med virksomheden” opfordrer Robert Andersen.

”Det er træls, at der hele tiden er sager på virksomheden. De skulle få ansat nogen, som har styr på lønbogholderiet. Det ville være bedre for alle parter,” slutter Robert Andersen.

Om Acon Group aps

Virksomheden har hjemme i Hellerup og er ejet af Nana Dissing Jensen.

Relaterede nyheder