23. jun. 2023

Få op til 1 million kroner ekstra i pension

Den obligatoriske egenbetaling til pension sænkes nu i de fleste overenskomster fra 4 procent og til 2 procent af din løn. Men fortsætter du med at indbetale 4 procent, kan det give op til 1 million kroner ekstra på opsparingen, når du går på pension.

Faglig
Billede til nyheden Få op til 1 million kroner ekstra i pension
Derfor er det på tide med bedre beskyttelse af p-vagter. Foto: Shutterstock

I de nye overenskomster er der ændret i fordelingen af pensionsbidragene. Hidtil har din arbejdsgiver typisk indbetalt 8 procent af lønnen til din pension, mens du selv har indbetalt 4 procent. I de fleste overenskomster er det fra den 1. juni ændret, så din arbejdsgiver fremover indbetaler minimum 10 procent i pensionsbidrag, mens du selv typisk skal indbetale 2 procent.

Indbetal ekstra til pension
Du kan dog vælge at fastholde din egen betaling på 4 procent. Ved frivilligt at indbetale 2 procent ekstra i pension vil dine samlede indbetalinger komme op på 14 procent, uden at det vil påvirke dine lønudbetalinger i forhold til, hvad du er vant til i dag. Og de ekstra indbetalinger kan med tiden vokse sig meget store.

Hvis du vil fortsætte med selv at indbetale 4 procent til din pension, så skal du bede din arbejdsgiver om at få dit eget pensionsbidrag sat op med 2 procent. Hvis du fortryder, kan du altid sætte dit eget pensionsbidrag ned til 2 procent igen.

1 million kr. ekstra i pension
Hvis et typisk 22-årigt PensionDanmark-medlem indbetaler 2 procent ekstra til pensionsopsparingen over et helt arbejdsliv, vil den samlede pensionsopsparing ved folkepensionsalderen vokse med over 1 million kroner før skat.

Relaterede nyheder